Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Στο Βερολίνο θα ψάχνουμε για πράσινο...


3.500.000 εκατομμύρια κάτοικοι, 44% πράσινο. Εξού και η εικόνα. Και ας κάτσουμε να κορδωνόμαστε για τα δικά μας τα παλιά. Ευρολιγούρης δεν είμαι πληγώμένος όπως όλοι είμαι και σιχάθηκα ακόμη και τη μεταπυρική ντεμέκ οργάνωση. Χαιρόμαστε που για να παραλάβουν οι έρμοι οι καμμένοι τα τρια χιλιάρικα δε χρειάζεται να προσκωμίσουν μια ντάνα χαρτια. Τι λές ρε παιδί μου. Εγώ λέω και αυτή τη φορά να τρέξουν πρώτα για τη βεβαίωση μετά για το χαρτόσημο μετά για να φιλήσουν της παντόφλας το οικόσημο που λένε τα Ημισκούμπρια. Ή δε τράπεζες άλλη ιστορία. Έπρεπε να φτάσει στα κανάλια για να σταματήσουν -αν σταμάτησαν- να κρατάνε έμβασμα απο τις δωρεές για τους πυρό-ανοργανωσο-πληκτους. Τόσα σπίτια έχετε φάει ρε γυφταρμάδες το 1,1ευρώ του κοσμάκη τι θα σας κάνει. Αλλά και εσάς ποιός σας έλεγξε τόσα χρόνια..Δε βαριέσαι μωρέ...

4 σχόλια:

άσκεπος είπε...

Εντάξει, δεν είναι 44%, αλλά είναι σίγουρα πάνω από το 1/3, δηλαδή πολλαπλάσιο αυτού των ελληνικών πόλεων. (Η Θεσσαλονίκη έχει 4 με 5%, η Αθήνα 8 με 9%).

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

Βλέποντας τον τόπο κατοικίας σου στο profil δε τολμάω να το αμφισβητίσω. :) Ήταν πληροφορία του συνοδού του γκρούπ στο ταξίδι που έκανα πριν καμια 20αρια μέρες εκεί. Το "ψητό" πάντως όπως λες και εσύ είναι το 4-5% της Σαλονίκης και το 9% της Αθήνας..Παρεπιπτόντως υπέροχη πόλη!

X*tna είπε...

Με τα ποσοστά και τις στατιστικές δε τα πάω καλά. Αλλά ήταν αξέχαστη η εμπειρία μου στο Βερολίνο: να είμαι στην καρδιά μιας μεγαλούπολης και να μην ακούω αυτοκίνητα, να περπατάω με τις ώρες μέσα στη φύση... Η ιστορία με τις φωτιές μας πλήγωσε όλους. Αλλά πόσοι από εμάς θα ήταν διατεθειμένοι να κατέβουν από το αυτοκίνητο για να δώσουν χώρο στο πράσινο, να γίνουν πάρκα αντί για πάρκινγκ; Η πόλη δε θ' αλλάξει αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα.

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

Μπορεί και να είμαστε αρκετοί αυτοί που είμαστε διατεθημένοι να αλλάξουμε. Μπορεί και ελάχιστοι..Μένει να δοκιμάσουμε επιτέλους για να μάθουμε...