Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Με βάρκα την ελπίδα


Κάτι παροιμίες των παππούδων μας που ούτε να τις δούμε δε θέλουμε πως έρχονται κάτι στιγμές και μας βουτάνε απο τα μαλλιά για να μη πνιγούμε.

"Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα" σου λέει ο άλλος.

Αλλά τι άλλο είσαι τελικά ρε φίλε. Μόνο που καμιά φορά τυχαίνει και το ξεχνάς. Και νομίζεις ότι η καθημερινότητα σου έχει ρίζες, ότι δε θα αλλάξει. Ειδικά αν την έχεις αγαπήσει και έχεις δεθεί μαζί της.

Σαν το ποντικάκι στο τροχό που του βάζουν στο κλουβί του

Τρέχεις για να αποδείξεις. Και ξανά και ξανά. Σκορπάς χαμόγελα, ανοίγεσαι σε ανθρώπους διαφορετικούς απο σένα. Σκορπάς και σκορπιέσαι. Η δουλειά να βγει καλά στην ώρα της. Και τηλέφωνα και κόντρα τηλέφωνα η Μ. για να βρεθείτε. Η Μ. που στα σκατά σου ήταν εκεί και να μη μπορείς.
Και ο Ζ. να τηλεφωνεί. Ο Ζ. ο αδελφός σου με τη αρρώστια πια και το παιδί και την υπέροχη γυναίκα που τους λατρεύεις. Και να μην το σηκώνεις απο το άγχος. Και να λες αυτή είναι η ζωή μου αλλά χαλάλι. Χαλάλι;

Οικογενειακή εμπλοκή

Φωνές, κλάμματα ελλείψει πατέρα όλα πάνω σου. Και να πρέπει να βοηθήσεις και να τα παρατάς όλα και να ασχολείσαι με αυτά που πρέπει και τίποτα άλλο να μη μπορείς να σκεφτείς και όλα τα άλλα εκείνες τις μέρες μικρά να σου φαίνονται, είναι δεν είναι. Και να φεύγει η μπόρα και να λες: "Δόξα τω Θέώ" και να το εννοείς μετά απο πολύ πολύ καιρό.

"Ζούμε στην Ματαιότητα και νομίζουμε ότι κάπου ζούμε. Κακόμοιροι άνθρωποι... "
Γερόντισα Γαβριηλία

Επιστροφή στην καθημερινότητα, αναστροφή και όπισθεν. Και τίποτα δεν είναι ίδιο ξαφνικά. Περιμένεις. Και αυτά που σου λεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά σου όλα αληθινά είναι. "Πρόσεχε" "Απο σένα ότι περιμένεις" "Χίλιες καλές στιγμές μια κακή δε κάνουν."
Ολά σωστά. Όλα αληθινά. Και όλα λυτρωτικά. Περιμένεις. Και στο "Δόξα τω Θεώ" έρχεται και κολλάει ένα "Έχει ο Θεός". Και όλα απλουστεύουν. Μαζεύουν και γίνονται ένα μικρό πολύχρωμο κουβαράκι, που μόλις φυσήξει λίγο θα ξετυλιχτεί και θα δεις τι εχεις. Μια pinata αν θέλεις με...χρονοδιακόπτη. Τη κατάλληλη στιγμή θα σπάσει και θα πάρεις αυτά που έχει να σου δώσει.

Φτάνει μόνο να είσαι εκεί

6 σχόλια:

cristina είπε...

ela kalo mou!ti ginesai?anisixisa kai me to mail kai me ta posts. elpizo tora ola kala. perimenw nea sou.

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

Όλα καλά τώρα Χριστινιώ μου. Μιά χαρούλα! Θα τα πούμε!:)

discolata είπε...

ki egw eki tha eimai;)

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

:)

X*tna είπε...

Μην αφήσεις τη ζωή να σε πάρει από κάτω
τους φόβους που σε τρέφουν να τους κάνεις κάτι άλλο
κάνε τους ποίηση ή μηχανήματα σπουδαία
Μη γυρνάς την πλάτη, μη ζεις στο ψέμα
πολέμησε το άδικο και κάθε είδους βία
σκέψου θετικά και μη γελάς με ηλίθια αστεία
....
Δεν τα λέω εγώ, οι Stereo Nova τα λένε... Όμως νομίζω ότι εκφράζουν αυτό που θέλω να πω.
Un beso desde Barcelona
XTNA

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

Μια χαρά τα εκφράζουν!
Υ.Γ. Ουν μπέσο ντέσδε Μπαρθελόνα!Άρχισα να διαβάζω γιέα! :))