Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Το φαινόμενο "Venom"


O Venom είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες αν και κακός μέχρι το μεδούλι. Και εξηγώ. Το τερατάκι αυτό γεννήθηκε και ανατράφηκε μέσα από την υπεραισιοδοξία και υπερσιγουριά του Spiderman, ότι ξεπερνώντας τις αντοχές του, σωματικές και ψυχολογικές, θα γίνει ένας σουπερ ήρωας, όπως πρέπει και όπως το φαντάζεται. Τουναντίον, μεταμορφώθηκε σε ένα σιχαμερό alter ego του, που μαζί με το καλό προκαλούσε και τρομερό πόνο, πάνω από όλα στον εαυτό του. Έτσι και στην πραγματική ζωή. Τα όνειρα, τις επιθυμίες και την υπερσιγουριά μας ως προς τα θέλω, αν δε τα ρεγουλάρουμε λιγάκι, μας μεταμορφώνουν. Αποκτούμε σκοτεινές πλευρές. Δενόμαστε πιο πολύ με αυτές. Αρχίζουμε τις υπεκφυγές, τα ψέματα και τις μαλαγανιές. Αναζητούμε την ευτυχία μόνο στον επόμενο στόχο που θα βάλουμε. Ξεχνάμε γιατί βάλαμε όλους τους προηγούμενους. Τρέμουμε την στιγμή που θα έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Κοιτάμε το αύριο. Μόνο το αύριο. Φεύγουμε μακριά από το "τώρα" και ας είναι η μόνη αιώνια σταθερά. Μόνο ψευτοσυναισθηματισμοί ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ και αναμνήσεις μας μένουν. Και σιγά σιγά ερωτευόμαστε, αυτόν τον άλλο. Τον venom. Ο spiderman έχει φύγει πλέον για άλλο πλανήτη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Pavlina είπε...

Εμείς θα μείνουμε για πάντα Spiderman.. Μέσα μας βαθιά το ξέρουμε..Οι άλλοι μπερδεύουνε τη βία με τη δύναμη κι αυτό είναι τρέλα.. Μπαίνουν βίαια στην πραγματικότητά μας και τη γαμάνε.. Αλλά δε μασάμε.. Τώρα στα δύσκολα γίναμε ομάδα..

discolata είπε...

τέλειο, μικρό μου πετιφούρ.
εγώ είμαι πια βενόμ, είμαι σχεδόν σίγουρη.
πρώτη φορά.
αλλά για λίγο μου αρέσει.
σε λίγο θα ξαναμπώ στο κουκούλι μου και μετά θα ξαναβγώ άλλη.

φιλί

discolata είπε...

με μια διαφορά όμως.
δεν είπα ποτέ ψέματα. ούτε και γλυκόλογα που δεν εννοούσα όμως.

αυτά:)

X*tna είπε...

Το αγάπησα πολύ αυτό το ποστ. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι έχω να διδαχτώ τόσα από έναν σούπερ-ήρωα ή σούπερ-αντιήρωα!

Αλέξανδρος Σαλαμές είπε...

παυλίνα, έτσι λέω και γω.Και όπου μας βγάλει. Ας κάνει κουμάντο το ξεροκέφαλο μας. discolata ξες έσυ και να πως μπεις πως να βγεις από το κουκούλι. Xtina να μάθεις να μην βλέπεις και να μη διαβάζεις αμερικανιές! ;)