Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Θυμάσαι;


Aποκαλύψεις για τον Βραζιλιάνο που δολοφόνησαν οι Βρετανοί αστυνομικοί στο μετρό του Λονδίνου έφερε στην επιφάνεια το κανάλι ITV. Ο άτυχος Ζαν Τσαρλς δεν θύμιζε σε τίποτα «τρομοκράτη»: ήταν ντυμένος «δυτικά», προχωρούσε ήρεμα και αργά προς το βαγόνι του.

Υπενθυμίζεται ότι η μέχρι σήμερα η επίσημη εκδοχή της Σκότλαντ Γιαρντ ήταν ότι ο άτυχος Ζαν Τσαρλς ντε Μενέζες κινείτο ύποπτα στο σταθμό του Stockwell. Μάλιστα, μάρτυρες είχαν πει ότι φορούσε φαρδιά ρούχα, πήδηξε πάνω από την ηλεκτρονική θυρίδα εισόδου και έτρεξε να μπει στο βαγόνι.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που κατάφερε να εξασφαλίσει το κανάλι, δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα: ένα νέο άντρα ντυμένο με τζιν παντελόνι και λεπτό μπλουζάκι που μπαίνει ήρεμα στο μετρό και μάλιστα παίρνει μία δωρεάν εφημερίδα προτού προχωρήσει, χωρίς να βιάζεται, προς το βαγόνι του.

Το ITV υποστηρίζει ότι ολόκληρη η επιχείρηση πήγε στραβά από την αρχή. Τη στιγμή που ο 27χρονος έβγαινε από το διαμέρισμά του, σε μια πολυκατοικία του νότιου Λονδίνου που την παρακολουθούσε η αστυνομία, ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση απουσίαζε.

Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος, μπήκε σε λεωφορείο προκειμένου να φτάσει στο σταθμό του μετρό. Η άποψη που σχηματίστηκε στις Αρχές ήταν ότι ταίριαζε με έναν από τους υπόπτους των αποτυχημένων επιθέσεων της 21ης Ιουλίου.

Προφανώς, λόγω της απουσίας του αξιωματικού που παρακολουθούσε το σπίτι, οι επόμενοι αστυνομικοί δεν ενημερώθηκαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν ο ύποπτος που αναζητούσαν.

Η ανεξάρτητη επιτροπή ερευνών της αστυνομίας, που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με τις πληροφορίες του καναλιού.

Η δικηγόρος της οικογένειας Ντε Μενέζες χαρακτήρισε «σοκαριστικές» τις αποκαλύψεις του καναλιού.



Πηγή: in.gr 17/08/05

Δεν υπάρχουν σχόλια: