Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ανυπομονώ...


Να έρθει η έκτη Δεκεμβρίου του 2009 και να εχω κερδίσει το στοίχημα με τον εαυτό μου. Ότι τούτη η γενιά δεν ξεριζώνει με τα χέρια τις περιοχές του εγκεφάλου της που την κάλεσαν πριν από 365 μέρες ακριβώς να κατεβεί στους δρόμους και να ρημάξει τον παλιό κόσμο.

Ανυπομονώ

Να κατεβώ στην πορεία εκείνη την μέρα. Να κοιτάξω στα μάτια έναν έναν όσους αντικρίζουν την μάζα αμήχανοι και να τους λυπάμαι για την ευκαιρία που έχασαν να απαλλαγούν έστω και προσωρινά από την τραγική τους ζήση και την εκούσια υποταγή τους στον μεγαλύτερο τύραννο όλων της ανθρωπότητας. Τον φόβο.

Ανυπομονώ

Να αποδείξω ότι τούτη η γωνιά του πλανήτη δεν χαρακτηρίζεται από το τίποτα. Και ότι οι γιομάτες από ζώα που τραβάνε μαλακία με τον εαυτό τους καφετέριες της παραλίας εκείνη την μέρα θα είναι άδειες και ότι οι θαμώνες τους για λίγες ώρες από όρθια τετράποδα θα μετατραπούν σε ανθρώπους με αξίες και ιδανικά.

Ανυπομονώ

Να δω να ξεφτιλίζονται όλα εκείνα τα καλλιτεχνάκια και πολιτισμικά υποσπέρματα που έκαναν τον θάνατο ενός παιδιού παντιέρα για να ξαναβγούν από τα υπόγεια τους γράφοντας σκάρτες αράδες.

Ανυπομονώ

Να δω να γίνονται όλα αυτά που ανυπομονώ. Και να είμαι εκεί. Ανυπομονώ.

2 σχόλια:

Sunshine είπε...

Kai ego anupomono na ta do ola auta...Dustoixos den tha eimai Ellada, opos den imoun kai persu gia na doso k ego to paron mou stis poreies, opos palia. Tha parakoloutho omos kai tha euxomai na ksupnisei kapote o kosmos.

(Sorry gia greeklish alla sti vivliothiki den exoume ellinika)

NoNicknameToday είπε...

Ο καθένας από όπου μπορεί και όπως μπορεί. Το ίδιο ευχόμαι και εγώ. Να ξυπνήσει ο κόσμος. Πριν να είναι αργά...