Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Και οι ΒΠεις για τον μικρό Αλέξανδρο


Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι στη χώρα μας η δημοκρατία δυσλειτουργεί και ότι η ανεξέλεγκτη αστυνομική βία είναι κάτι απτό και μπορεί να συμβεί σε όλους μας ανά πάσα στιγμή.To γεγονός ότι το κράτος οπλίζει ανεπαρκώς εκπαιδευμένους και συναισθηματικά ασταθείς ανθρώπους, τους λεγόμενους «ειδικούς φρουρούς», είναι αρκετά απογοητευτικό. Και σε αυτό το σημείο συνειδητοποιείς ότι σχεδόν ο καθένας μας έχει, ή γνωρίζει ένα άτομο που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την παράλογη και παράνομη συμπεριφορά της αστυνομικής δύναμης στην Ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Για αυτό (και για πολλά άλλα ανησυχητικά θέματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία 30 χρόνια και κάτι , από τότε που η Ελλάδα απελευθερώθηκε από την τελευταία σκοτεινή σελίδα της , την χούντα) δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει από την αίσθηση ότι η ενοχή βαρύνει κυρίως το ελληνικό κράτος το οποίο ποτέ δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για την σωστή κατάρτιση και τον έλεγχο της αστυνομίας, αλλά, αντιθέτως, έχει καταφέρει να το επιδεινώσει σε σημείο παραλογισμού.
Ας ελπίσουμε ότι η δολοφονία του 15χρονου παιδιού από τις "ειδικές αστυνομικές δύναμεις" σε μια παράσταση Kαουμπόηδες - Ινδιάνοι δεν είναι η αρχή μιας νέας μορφής τάξης στη χώρα μας.
Ωστόσο, το γεγονός αφήνει ένα θλιβερό προαίσθημα για το μέλλον.
Αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας.Ενημερωθείτε.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως συνήθως, προσπαθούν να συγκαλύψουν την αλήθεια ή να την χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.
Διαδώστε την αλήθεια. Το μέλλον τους δεν είναι το δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: